Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


India lansează la apă primul său submarin nuclear

submarin.jpg

Image source: 
pixabay.com

India anunță că primul său submarin nuclear a participat recent la prima misiune și susține că ar avea capacitatea să lanseze acum prin aceste mijloace atacuri de pe uscat, din aer și din apă  - relatează Reuters. 

 

Submarinul construit de India a efectuat o msiune de patrulare de descurajare și ar oferi capacitatea de a lansa arme nucleare în cazul oricărei provocări. Sau cel puțin așa susțin responsabilii militari, citați de presa internațională. 
Acesta este răspunsul adecvat pentru cei care șantajează nuclear, a transmis deja premierul Narendra Modi  - în contextual în care Pakistanul și China – state cu care India a purtat conflicte militare, sunt deja puternic înarmate nuclear. 

O descurajare nucleară credibilă este extrem de importantă pentru securitatea ţării noastre. (…) Nu încercaţi să faceţi vreun pas greşit împotriva Indiei  - a afirmat, la inaugurarea submarinului numit Arihant, Narendra Modi. 
De altfel, mandatul lui Modi, un naționalist convins, chiar cu tendințe fasciste, în onchii multor analiști, e marcat de o înrăutățire a relațiilor cu Pakistan. În schimb, cooperarea cu Beijingul s-a îmbunătățit, în special în plan economic. 
Arihant a fost comandat în anul 2016.