Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Stelian Ion (USR): Călin Popescu Tăriceanu are o problemă cât Casa Poporului

stelian_ion_tariceanu_problema_casa_popor.jpg

Image source: 
Facebook/Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu se va piti după imunitatea parlamentară, declară la RFI deputatul USR Stelian Ion. El crede că senatorii ar trebui să dea undă verde urmăririi penale a şefului Camerei Superioare, dacă DNA va depune o cerere în acest sens.

Şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este acuzat că a primit în perioada în care era premier „foloase materiale” de aproape 800.000 de dolari de la o firmă austriacă, pentru a interveni pentru încheierea unor acte adiţionale la un contract derulat de companie. Suma primită de Tăriceanu reprezenta un comision de 10% din valoarea acestor acte adiţionale şi ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore, precizează joi DNA, într-un comunicat.

Liderul ALDE a afirmat că ”sunt unii la butoane, care se gândesc că îşi pot păstra funcţiile sau oameni politici care mai cred că aşa se câştigă alegeri şi se pun guverne”.

Deputatul USR Stelian Ion consideră că „în primul rând, ar trebui ca această anchetă să-şi urmeze cursul. Dacă a fost făcută o astfel de solicitare, trebuie să-şi urmeze cursul, colegii senatori vor avea posibilitatea să observe acele dosare şi să dea un vot. În mod normal, în mod firesc, ar trebui să-i ridice imunitatea domnului Călin Popescu Tăriceanu, pentru că acest paravan folosit de politicieni este absolut imoral. Însă Puterea actuală, PSD-ALDE, după cum am văzut în ultimul timp, a făcut scut în jurul acestor politicieni, de fiecare dată când în ultimul timp au fost făcute astfel de solicitări de ridicare a imunităţii. Deci eu cred că domnul Tăriceanu se va ascunde, se va piti după această imunitate şi nu se va pune la dispoziţia DNA-ului”.

În opinia sa, „acesta este un dosar care pare foarte important prin gravitatea faptei şi prin prejudiciul produs (...). E o problemă cât Casa Poporului pentru domnul Călin Popescu Tăriceanu”.

Stelian Ion, despre Călin Popescu Tăriceanu