Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Liderul senatorilor ALDE, Daniel Zamfir: Cererea DNA în cazul lui Tăriceanu are şanse reduse să treacă de Parlament

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu este cusut cu aţă albă. O spune la RFI liderul senatorilor ALDE, Daniel Zamfir, după ce procurorii DNA au cerut avizul Camerei Superioare pentru urmărirea penală a şefului Senatului, suspectat de luare de mită.

Daniel Zamfir crede că solicitarea DNA în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu are şanse reduse să treacă de Parlament.

„Nu putem să nu ţinem cont de situaţia politică de astăzi, nu putem să nu ţinem cont de faptul că domnul Călin Popescu Tăriceanu e clar că era într-o poziţie bună într-o cursă prezidenţială, chiar dacă dumnealui nu a anunţat public că doreşte lucrul ăsta, dar s-a vorbit foarte mult în spaţiul public despre candidatura domniei sale, cu şanse reale de a câştiga competiţia prezidenţială. Or să apară acum un dosar, în urma unui denunţ făcut acum trei ani de zile mi se pare cusut cu aţă albă”, spune senatorul ALDE.

„Simţind că este un atac al DNA-ului la adresa domnului Tăriceanu, nu am cum să votez în acest context o cerere de urmărire, de ridicare a imunităţii domnului Tăriceanu (...). Are şanse reduse să treacă de Parlament, evident, având în vedere şi contextul şi felul în care s-a prezentat chestiunea”, estimează Daniel Zamfir.

 
Daniel Zamfir, despre dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu