Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cristian Preda: Tăriceanu îşi închipuie că e un înger, dar are o carieră tristă

Călin Popescu Tăriceanu se vede ca o persoană serafică, declară la RFI europarlamentarul PPE Cristian Preda, care critică atitudinea preşedintelui Senatului. Procurorii DNA au cerut avizul Parlamentului pentru urmărirea penală a şefului Camerei Superioare, suspectat de luare de mită, acuzaţie respinsă de liderul ALDE.

Cristian Preda crede că „ar fi bine ca domnul Tăriceanu să renunţe să-şi mai închipuie şi să ne spună că e un înger. Deocamdată, dânsul se vede ca o persoană pură şi serafică. E de fapt o carieră tristă. A fost la un moment dat un liberal şi acum din nefericire pentru situaţia politică din România, e un serios obstacol într-un curs normal al liberalizării societăţii româneşti şi al consolidării acestei domnii a legii. E trist”.

Eurodeputatul se întreabă dacă „chiar e bine să avem în fruntea instituţiilor, Senat, Cameră, membri ai Guvernului, oameni care stau mai degrabă să vadă dacă mai sunt citaţi într-un dosar sau avem nevoie de oameni care să-şi vadă 24 de ore din 24 de responsabilităţi ministeriale? Oamenii ăştia şi în general parlamentarii, oamenii ăştia ar trebui să delibereze în numele naţiunii (...) şi ei nu fac decât să se ocupe de micile lor sau marile lor afaceri de corupţie”.

 
Cristian Preda, despre Călin Popescu Tăriceanu