Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cristian Preda: E curios că PNL şi Iohannis s-au raliat PSD şi ALDE, care se opun rezoluţiei PE

cristian_preda_curios_rezolutie.jpg

Rezoluţia din PE privind statul de drept din România, votată marţi, 13 noiembrie (Sursa foto: site PE)
Rezoluţia din PE privind statul de drept din România, votată marţi, 13 noiembrie (Sursa foto: site PE)

Eurodeputatul PPE Cristian Preda spune la RFI că PNL şi preşedintele Klaus Iohannis s-au raliat politicienilor care vor să menajeze Guvernul Dăncilă. El face trimitere la faptul că rezoluţia privind statul de drept din România ce va fi adoptată marţi de Parlamentul European nu este dorită nici de liberali, nu doar de PSD-ALDE.

Cristian Preda remarcă faptul că „partidele importante din România, PSD, ALDE, PNL, au fost împotriva aceste rezoluţii, care critică de fapt Guvernul, să ne înţelegem foarte bine, nu critică România, ca ţară, ci Guvernul (...). E curios faptul că PNL s-a raliat vocilor din PSD şi ALDE, care n-au vrut rezoluţia. În cazul PSD şi ALDE e de la sine înţeles, pentru că-i Guvernul lor şi nu-şi doresc ca acest Guvern să fie criticat la Bruxelles, cum nu-şi doresc să fie criticat nici la Bucureşti”.

Europarlamentarul precizează că „PNL s-a raliat, Iohannis s-a raliat şi el acestui grup de politicieni din România, care vroiau să menajeze Guvernul Dăncilă. N-am înţeles până în ziua de astăzi de ce PNL şi Iohannis vor să-i protejeze pe Dăncilă, Dragnea, Tăriceanu şi ceilalţi, eu înţelesesem că sunt totuşi în Opoziţie. Pe preşedinte l-am văzut în mijlocul manifestanţilor care apărau statul de drept, acum se pare că a dat-o la întors, cum se zice”.

 
Cristian Preda, despre rezoluţia PE privind statul de drept din România