Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ministrul pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a demisionat

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a demisionat vineri, cu mai puțin de două luni înainte de preluarea președinției Consiliului UE de către România

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a demisionat vineri, cu mai puțin de două luni înainte de preluarea președinției UE de către România.

Negrescu nu a putut fi contactat și nu este clar dacă demisia i-a fost acceptată. Pregătirile logistice și politice pentru preluarea președinției UE erau în mare întârziere, au explicat sursele guvernamentale.

Ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, a confirmat că Victor Negrescu a demisionat. Teodorovici a declarat că a existat o ședință de guvern, vineri, despre pregătirea pentru preluarea președinția UE.

”Chiar nu înțeleg, eu am fost suprins neplăcut de gestul domnului ministru. Dânsul a primit tot sprijinul din partea tuturor ministerelor implicate, mai ales din partea premierului Dăncilă. Nu înțeleg de ce a luat o astfel de decizie. Arată imaturitate politică. Să renunți la o astfel de poziție în prag de președinție, e fără cuvinte”.

Și Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a confirmat informația. Ea a spus că nu știe ca Negrescu să aibă nemulțumiri legate de pregătirile pentru președinția UE și nici dacă acesta se afla pe lista miniștrilor remaniabili.

Negrescu (33) deține portofoliul afacerilor europene din iunie 2017. Membru PSD, a fost ales europarlamentar în luna mai 2014.

Începând cu anul 2015 a inițiat împreună cu un grup de intelectuali de stânga Fundația Stânga Democratică.

În anul 2015, a fost ales vicepreședinte al Partidului Social Democrat. El a devenit astfel cel mai tânăr vicepreședinte al principalei formațiuni politice de stânga din România.