Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ministrul demisionar Victor Negrescu răspunde criticilor

negrescu.jpg

Image source: 
RFI

Victor Negrescu, care vineri şi-a depus demisia din funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene, face câteva precizări, în aşteptarea discuţiilor din partid, afirmând că procesul de pregătire a Preşedinţiei României la Consiliul UE este în grafic şi ar lucra şi benevol pentru România la un proiect atât de important dacă se doreşte acest lucru.

”În aşteptarea discuţiilor din interiorul partidului menţionez cele trei obiective pe care le-am propus la începutul mandatului de ministru delegat pentru afaceri europene: consens politic şi naţional în privinţa afacerilor europene şi a mandatului Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene (...); democratizarea şi transparentizarea accesului la informaţia europeană (...); o nouă atitudine în domeniul afacerilor europene (...)”, a scris duminică Victor Negrescu pe pagina sa de Facebook. ”Tot procesul de pregătire a Preşedinţiei României la Consiliul UE este în grafic atât pe dimensiunea politică cât şi logistică”, a garantat ministrul demisionar Acesta a răspuns și criticilor venite în special de la ministrul de finanțe care l-a acuzat că nu ar avea fler politic și spirit de echipă. ”Interesant este că acum două zile activitatea noastră era considerată ca fiind foarte bună, cu rezultate. Rămâne de analizat dacă atacarea cu agresivitate în presă la doar câteva minute după ce un zvon a apărut miraculos pe surse, a unui coleg de Guvern şi de partid este normală şi o reală dovadă de colegialitate şi susţinere”, scrie Victor Negrescu.

În fine, ministrul demisionar spune că va continua să  își ofere experiența în domeniu. ”Dorinţa mea este ca proiectul să aibă continuitate. Parcursul european al României trebuie să continue. Şi benevol aş lucra pentru România la un proiect atât de important dacă se doreşte acest lucru”, încheie Negrescu. Ministrul delegat pentru Afaceri Europene şi-a depus demisia după şedinţa de Guvern de vineri. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că a fost o discuţie la finalul şedinţei de Guvern, pe care Victor Negrescu ”a luat-o personal” şi a dovedit că nu ştie să lucreze în echipă.