Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mircea Vasilescu: Nu mă aştept ca Ecaterina Andronescu să iniţieze marile reforme ratate în trecut

Scriitor Mircea Vasilescu Covid ideologii populisti.jpg

Mircea Vasilescu: Mă gândesc că reinventarea ar trebui să fie și la nivel micro (Sursa foto: Facebook/Mircea Vasilescu)
Mircea Vasilescu: Mă gândesc că reinventarea ar trebui să fie și la nivel micro (Sursa foto: Facebook/Mircea Vasilescu)

Ecaterina Andronescu a mai ocupat funcţia de ministru al Educaţiei, dar fără să lase mare lucru în urmă, spune la RFI Mircea Vasilescu, profesor universitar şi editorialist la Dilema Veche, după ce senatoarea PSD a fost desemnată pentru postul amintit.

Mircea Vasilescu se arată stupefiat de desemnarea senatoarei Ecaterina Andronescu în funcţia de ministru al Educaţiei: „Privesc cu stupoare. Din mai multe motive. În primul rând, îmi aduc aminte că acum ceva timp, doamna Andronescu era profund indignată de conducerea PSD şi critica public felul în care funcţionează PSD sub Liviu Dragnea. Acum văd că nu mai e indignată, din moment ce a acceptat funcţia de ministru. În al doilea rând, doamna Andronescu a mai fost în funcţia asta şi nu s-a ilustrat prin mari reforme şi prin politici foarte bune şi folositoare pentru educaţia românească. De ce a revenit? Ca să ce? Mi-e greu să înţeleg şi nu mă aştept că acum va iniţia marile reforme pe care le-a ratat în mandatele trecute”.

Prin ce s-a remarcat Ecaterina Andronescu în mandatele trecute ca ministru al Educaţiei? „Era un cuvânt care se folosea în Uniunea Sovietică, pentru a defini epoca lui Leonid Brejnev: stagnare. Ce să lase? Plus ceva erori, în afară de stagnare. N-a lăsat mare lucru. A desfiinţat, de pildă, şcolile profesionale, o idee foarte proastă. În rest, a birocratizat sistemul de educaţie mai mult decât trebuia. Asta a făcut”, conchide Mircea Vasilescu.

 
Mircea Vasilescu, despre desemnarea Ecaterinei Andronescu pentru postul de ministru al Educaţiei