Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cristian Pîrvulescu: "România a reușit performanța să rămână și în urma Bulgariei"

timmermans.jpg

Frans Timmermans
Sursa imaginii: 
Facebook / European Parliament

Un guvern responsabil și loial viziunii europene ar trebui să-și asume recomandările responsabililor europeni, comentează la RFI politologul Cristian Pârvulescu. El vede atât raportul MCV cât și rezoluția Parlamentului European ca pe o anticameră la activarea articolului 7. În opinia sa, România a reușit “performanța” de a deveni o țară aflată la coada Uniunii Europene care rămâne și în urma Bulgariei.

Comisia Europeană a dat publicității cel mai dur și critic raport MCV de la intrarea României în Uniunea Europeană. Executivul comunitar critică acțiunile coaliției PSD-ALDE împotriva independenței Justiției și a luptei anticorupție.

Executivul comunitar critică fără menajamente acțiunile în forță ale coaliției PSD-ALDE împotriva independenței Justiției și a luptei anticorupție, motiv pentru care a impus României opt recomandări suplimentare față de cele 12 transmise în ianuarie 2017.

Anterior, Parlamentul European a adoptat rezoluția privind statul de drept în România! Legislativul european se arată de asemenea îngrijorat în legătură cu independența sistemului judiciar și condamnă ”intervenţia violentă şi disproporţionată” a forţelor de ordine în timpul protestelor din 10  august.