Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dan Barna, despre moţiunea de cenzură: Promisiuni de la parlamentari PSD sunt numeroase

Opoziţia pregăteşte o moţiune de cenzură în Parlament (Sursa foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Opoziţia discută în aceste zile cu parlamentari ai Puterii, pentru a obţine sprijin faţă de moţiunea de cenzură ce urmează a fi depusă. Iată ce spune la RFI preşedintele USR, Dan Barna, care precizează că există numeroase promisiuni de la senatori şi deputaţi ai PSD, dar că de obicei, când se ajunge la vot, lucrurile se schimbă.

Dan Barna prezintă stadiul negocierilor pentru susţinerea unei eventuale moţiuni de cenzură: „În aceste zile, purtăm discuţii cu parlamentari din tot Parlamentul, practic, inclusiv cei de la Putere, pentru a vedea dacă vom reuşi să coagulăm o majoritate care să dea şanse acestei moţiuni de cenzură. Nu am stabilit încă data. În perioada următoare, vom avea această moţiune de cenzură, care este un instrument absolut necesar”.

Întrebat dacă are sentimentul că unii parlamentari PSD vor vota moţiunea de cenzură, liderul USR a răspuns: „Asta ne dorim, asta este necesar, de fapt, pentru ca moţiunea să aibă şanse. Există nemulţumire în PSD, mulţi dintre parlamentarii PSD cu care am discutat au exprimat această nemulţumire. Există însă şi teroarea şi guvernarea prin frică, pe care Liviu Dragnea le stăpâneşte foarte bine şi din această perspectivă, lucrurile sunt deschise la orice rezultat în perioada următoare”.

Întrebat dacă Opoziţia a reuşit să convingă vreun parlamentar PSD să spună clar că va vota moţiunea, Dan Barna a precizat că „în politică şi discutând cu parlamentarii din PSD, promisiuni sunt numeroase, dar în momentul în care se ajunge la vot am văzut că de fiecare dată, mai ales în chestiunea legilor justiţiei, unde de asemenea au mai fost discuţii şi unde aberaţiile care au fost propuse erau contestate în discuţii unu la unu de către mulţi dintre membrii PSD, în realitate, când a fost vorba de vot am văzut că a fost bloc în jurul infractorului. Şi atunci n-am aşteptări foarte mari. Există promisiuni, stăm de vorbă, aşezăm cifre pe hârtie, ca să spun aşa, dar până nu se conturează ceva definit, e greu de tras o concluzie acum”.

 
Dan Barna, despre moţiunea de cenzură