Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ecaterina Andronescu, numită oficial ministru al Educaţiei

Ecaterina Andronescu senatoare PSD coronavirus.jpg

Sursa foto: Facebook/Ecaterina Andronescu
Sursa foto: Facebook/Ecaterina Andronescu

Senatoarea PSD Ecaterina Andronescu este noul ministru al Educaţiei, după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a sa în funcţie.

“Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 16 noiembrie a.c., decretul pentru numirea doamnei Ecaterina Andronescu în funcţia de ministru al educaţiei naţionale”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului anunţase anterior că în cazul senatoarei PSD, este nevoie de o analiză, spre deosebire de numirea lui Victor Ciamba ca ministru delegat al Afacerilor Europene, unde decretul a fost semnat la scurt timp după nominalizarea sa.

“Aici o să dureze un pic mai mult. S-ar putea ca un pic mult mai mult. Am fost recent la Politehnică, la un eveniment unde am participat cu plăcere. Neîntrebată, mi-a spus doamna Andronescu că nu va merge la minister, că lucrurile nu merg bine. Aflu cu surprindere că e propusă. Va dura până mă lămuresc dacă e dorința domniei sale să meargă sau e dorința partidului”, afirmase Klaus Iohannis.

Vineri a expirat interimatul Rovanei Plumb la conducerea Ministerului Educaţiei.

Ecaterina Andronescu preia pentru a patra oară conducerea ministerului.