Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dumitru Buzatu, despre sancţionarea Gabrielei Firea: Am fost întotdeauna împotriva excluderilor

Dumitru Buzatu Guvern PNL PSD.jpg

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Şedinţa de luni a Comitetului Executiv al PSD va fi „un moment incomod pentru toţi”, declară la RFI liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu. El spune, vis-á-vis de posibila sancţionare a primarului Capitalei, Gabriela Firea, că personal, a fost întotdeauna „împotriva tuturor excluderilor”.

Dumitru Buzatu afirmă că „trebuie să vedem şi ce doreşte doamna Gabriela Firea, dacă doreşte să rămână în interiorul Partidului Social Democrat, dacă acceptă o analiză critică a tuturor lucrurilor care s-au petrecut până acum şi evident, va conta foarte mult decizia Comitetului Executiv”.

În opinia lui, „semnalele spun că atmosfera e foarte încordată şi poate că în ultimele clipe, în ultimele minute va trebui să se gândească foarte bine dacă o eventualitate a perpetuării conflictului îi va fi favorabilă sau îi va fi nefavorabilă pentru viitorul politic al domniei sale”.

Întrebat dacă personal şi-ar dori excluderea Gabrielei Firea, liderul PSD Vaslui a răspuns: „Eu am fost întotdeauna împotriva tuturor excluderilor şi cred că niciodată nu e prea târziu ca lucrurile să fie lămurite în interiorul structurilor decizionale ale Partidului Social Democrat”.

Întrebat cu cine mai colaborează Liviu Dragnea la vârful PSD, după ultimele sancţiuni, social-democratul a răspuns: „Eu cred că funcţionarea PSD depinde de forurile decizionale şi se poate ajunge şi la situaţia în care forurile decizionale să nu fie de aceeaşi părere cu preşedintele. Este clar însă că o poziţionare singulară nu va avea mare succes”.

Dumitru Buzatu estimează că sancţionarea Gabrielei Firea „probabil va fi un moment incomod pentru toţi”.