Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Gabriela Firea își pierde funcțiile și rămâne simplu membru PSD

Gabriela Firea, la final de mandat (Sursa foto: Facebook/Gabriela Firea)

Gabriela Firea şi-a anunţat luni demisia din funcţia de preşedinte interimar al PSD Bucureşti.

ACTUALIZARE 1: Primarul general Gabriela Firea a anunţat, luni, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD, că a demisionat şi din funcţia de vicepreşedinte al PSD, după ce dimineaţă anunţase că a renunţat la funcţia de preşedinte interimar al PSD Bucureşti ca o formă de protest faţă de ”blocarea” alegerilor la această organizaţie în ultimii doi ani. Gabriela Firea a spus că proiectele Capitalei nu au fost susţinute de preşedintele partidului, Liviu Dragnea. Firea nu mai are nici funcţia de preşedinte al PSD Ilfov.

ACTUALIZARE 2: În locul ei a fost numită Rodica Nassar. Noul preşedinte al PSD Bucureşti este Gabriel Mutu.

”Rămân aceeaşi persoană şi cu funcţii şi fără funcţii. Am închis un capitol din viaţa mea", a afirmat Gabriela Firea. Ea a confirmat că sancţionarea sa a fost cerută de către Codrin Ştefănescu în CEx. ”PSD a ajuns să fie condus de un om venit de la PRM şi unul de la PDL”, a adăugat Firea.

Gabriela Firea a spus că temele prioritare ale CEx au fost ”cum să scăpăm de Paul Stănescu şi cum să scăpăm de Gabi Firea”.

..................................................

Gabriela Firea a renunţat la postul de preşedinte interimar al PSD Bucureşti. Ea spune că Statutul partidului ar trebui modificat, întrucât nu e normal ca un interimat să fie asigurat timp de doi ani.

Mi-am depus acum demisia din calitatea de preşedinte interimar la PSD Bucureşti. Este o formă de protest a mea, pentru faptul că de doi ani de zile, domnul Dragnea a blocat alegerile la această organizaţie şi la alte câteva din ţară, probabil pentru a fi vulnerabili”, a declarat primarul Capitalei, înaintea şedinţei Comitetului Executiv al PSD.

Ea consideră că ”este regretabil” că se ştie ce se va întâmpla în şedinţă, deşi aceasta nu a început.