Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


CEx PSD a decis 8 schimbări în Guvernul Dăncilă 2

dancila_si_dragnea.jpg

Chiar dacă referendumul pe Justiţie va avea loc concomitent cu alegerile europarlamentare, Guvernul Dăncilă va organiza secţii de vot diferite, susţin surse politice pentru „Adevărul“.
Sursa imaginii: 
Youtube

Cabinetul Dăncilă 2 vine cu 8 nume noi în fruntea a o treime din totalul ministerelor care alcătuiesc Guvernul. Decizia remanierii Executivului a fost luată luni seară de către liderii PSD. Vorbim despre 7 nume noi în Guvern, plus trecerea Liei Olguța Vasilescu de la Ministerul Muncii la cel al Transporturilor.

Comitetul Executiv al PSD a decis luni nu mai puțin de 8 modificări în componența Guvernului. Astfel, vicepremierul Paul Stănescu a fost înlocuit cu Ilan Laufer la conducerea Ministerului Dezvoltării. De asemenea, Gabriel Leş revine la Apărare, după demisia lui Mihai Fifor, Olguţa Vasilescu trece la Transporturi în locul lui Lucian Şova, în timp de Niculae Bădălău preia Ministerul Economiei, înlocuindu-l pe Dănuţ Andruşcă.

De asemenea, potrivit deciziilor CEx al PSD, în funcţia de ministru al Muncii va fi numit deputatul Marius Budăi, la Ministerul Comunicaţiilor Bogdan Cojocaru va fi înlocuit cu Alexandru Petrescu, iar Ioana Bran pleacă din funcţia de ministru al Tineretului, post în care va fi numit senatorul Bogdan Matei.

Şi la Ministerul Culturii se schimbă titularul: în locul lui George Ivaşcu va fi numit senatorul Daniel Breaz.

Propunerile de remanieri vor fi transmise preşedintelui Klaus Iohannis, pentru ca şeful statului să semneze decretele de numire în funcție.