Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Valeriu Steriu (PSD): Olguţa Vasilescu, un manager capabil să dea jos milităria din pod

Lia Olguta Vasilescu Parlament Iohannis.jpg

Lia Olguţa Vasilescu: Președintele Klaus Iohannis să fie mai clar și mai coerent pe tema referendumului (Sursa foto: site PSD)
Lia Olguţa Vasilescu: Președintele Klaus Iohannis să fie mai clar și mai coerent pe tema referendumului (Sursa foto: site PSD)

Olguţa Vasilescu are o experienţă foarte bogată în politică şi este unul dintre cei mai vechi politicieni, deşi e o persoană tânără. Iată cum justifică la RFI deputatul PSD Valeriu Steriu nominalizarea Olguţei Vasilescu pe rând la Muncă, apoi la Transporturi şi ulterior la Dezvoltare.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că respingerea numirii Olguţei Vasilescu de către preşedintele Klaus Iohannis ar fi ”o încălcare flagrantă a Constituţiei”.

De partea sa, întrebat ce riscă şeful statului, deputatul PSD Valeriu Steriu a răspuns: „Vom face o analiză, să vedem ce putem într-adevăr, conform Constituţiei, să propunem, astfel încât să deblocăm această situaţie cât mai repede, intenţia noastră este cât mai repede şi tocmai de aceea, orice poate ajuta, dar sperăm să nu ajungem la acest moment. Prima intenţie a noastră, aşa cum s-a precizat şi ieri este aceea de a avea astăzi instalat un nou ministru la Dezvoltare”.

Întrebat cum se face că Olguţa Vasilescu este potrivită în opinia PSD la orice minister, Muncă, Transporturi, Dezvoltare şi dacă are o pregătire chiar atât de vastă, deputatul PSD a afirmat despre colega sa de partid că „are o experienţă foarte bogată în partea politică. Este poate unul dintre cei mai vechi politicieni, deşi este o persoană tânără. Cele trei ministere au lucruri în comun într-un fel sau altul şi pe partea de Muncă şi pe partea de Transporturi şi la Dezvoltare ai nevoie de un manager care să dea jos milităria din pod. Eu am urmărit în ultimii ani cum a evoluat Ministerul Muncii, unde au fost în mod real progrese nu doar la nivelul pe care îl vedem cu toţii, salarizare, pensie şi alte implicaţii, dar şi organizarea internă, disciplina şi rigoarea din acest minister, care intrase într-o zonă de umbră. Mi-ar fi plăcut să văd la Transporturi acelaşi lucru. Probabil şi sper că-l vom vedea la Ministerul Dezvoltării”.

 
Valeriu Steriu, despre remaniere şi calităţile Olguţei Vasilescu