Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Preşedintele Klaus Iohannis blochează din nou remanierea Guvernului

Klaus Iohannis Dancila CCR remaniere.jpg

Sursa imaginii: 
(Sursa foto: presidency.ro)

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că nu va mai exista nici o schimbare de miniştri în această săptămână. Şeful statului declară că noua propunere de remaniere a Guvernului va fi analizată după Ziua Naţională.

Klaus Iohannis îşi justifică decizia privind remanierea Guvernului: "Am primit astăzi, la două zile după remanierea guvernamentală, o propunere de remaniere guvernamentală. Acest lucru nu este de bun augur. Avem guverne PSD-ALDE de nici doi ani (...). Lucrurile merg foarte prost în privinţa guvernării. PSD este deja la al treilea Guvern în nici doi ani. Au fost schimbate enorm de multe persoane pe poziţiile de ministru, i-am numărat, sunt 70 de politicieni care au fost sau sunt acum miniştri în aceste guverne. Aşa nu se poate guverna. Este imposibil să schimbi miniştri toată ziua-bună ziua. Eu nu sunt de acord să contribui la astfel de guvernare, care seamănă mai degrabă cu un carusel (...). În acest sens, în această săptămână, nu va mai exista nici o schimbare de miniştri, iar această chestiune care mi-a fost propusă astăzi va fi luată în analiză cel mai devreme după sărbătorile dedicate Centenarului şi Zilei Naţionale de 1 Decembrie".

În opinia preşedintelui, Guvernul este complet şi "nu are decât să lucreze".

Comitetul Executiv al PSD a decis să-i propună pe Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării şi pe Mircea Drăghici la Transporturi.