Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Viorica Dăncilă: Iohannis să-şi schimbe atitudinea, ca să nu provoace incertitudine

Premierul Viorica Dăncilă a făcut vineri apel la preşedintele Klaus Iohannis să-şi schimbe atitudinea, pentru a nu provoca incertitudine. Asta după ce şeful statului a blocat parţial remanierea Guvernului, amânând decizia privind numirile de la Transporturi şi Dezvoltare.

"Fac un apel public către domnul preşedinte Iohannis să-şi schimbe atitudinea în acord cu prerogativele constituţionale, pentru a nu crea incertitudine în două domenii atât de importante. Am convingerea că românii au nevoie de unitate şi ca instituţiile statului să funcţioneze coerent şi să găsească soluţii care răspund cel mai bine nevoilor cetăţenilor", a declarat premierul Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern de vineri.

Şefa Executivului spune că preşedintele "face tot posibilul să blocheze activitatea Guvernului în două domenii vitale".

Viorica Dăncilă consideră că "astfel de acţiuni politice nu-şi au rostul, mai ales în această perioadă, în care ne pregătim pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE şi în care sărbătorim Centenarul. Ar fi momentul să ne bucurăm de consens, de înţelegere, la 100 de ani de la Marea Unire".

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că în acestă săptămână nu va mai exista nici o schimbare de miniştri şi că a doua remaniere va fi discutată cel mai devreme în prima săptămână după sărbătorirea Centenarului, adică după 1 decembrie.