Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Remaniere: Tudorel Toader ia în calcul sesizarea CCR

Remaniere Tudorel Toader sesizare CCR.jpg

Conflict între Guvern şi preşedinte, pe tema remanierii (Sursa foto: pixabay.com)
Conflict între Guvern şi preşedinte, pe tema remanierii (Sursa foto: pixabay.com)

Ministrul Justiţiei a anunţat luni că va redacta un proiect de sesizare a Curţii Constituţionale, pentru un conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi preşedinte, în privinţa remanierii. Asta după ce Klaus Iohannis a refuzat numirea a doi miniştri. Tudorel Toader precizează însă că decizia sesizării CCR nu a fost încă luată.

Preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să-i revoce pe miniştrii Dezvoltării şi Transporturilor şi să-i accepte în locul lor pe Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat luni că va redacta în perioada următoare un proiect pentru o posibilă sesizare a CCR. El precizează că lunea viitoare va prezenta proiectul şi că ”cei care au competenţele de a decide vor decide dacă vor sesiza sau nu CCR”.

”Săptămâna aceasta, până luni, voi redacta un draft, un proiect de sesizare, o posibilă sesizare a Curţii Contituţionale, despre un conflict de natură constituţională între Guvernul României, pe de-o parte şi  preşedintele republicii, pe de altă parte, conflict rezultat din refuzul preşedintelui de revocare şi respectiv desemnare a miniştrilor propuşi”, spune Tudorel Toader, explicând de ce a fost invitat la şedinţa liderilor PSD, potrivit News.ro.

”Nu înseamnă că s-a luat decizia. Înseamnă că la Ministerul Justiţiei vom redacta cu colegii acest proiect de posibilă sesizare a CCR. În cursul zilei de luni îl voi prezenta, îl vom discuta şi apoi cei care au competenţele de a decide vor decide dacă vor sesiza sau nu CCR cu un astfel de conflict. Posibilă sesizare venind, cel mai probabil, dacă va veni, de la Guvern, parte a conflictului, adică sub semnătura doamnei prim-ministru”, declară Tudorel Toader.