Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Vicepremierul Paul Stănescu şi-a dat demisia din Guvern

ministru_paul_stanescu_demisie_guvern.jpg

Paul Stănescu (al doilea din stânga) pleacă din Guvern (Sursa foto: site Ministerul Dezvoltării)
Paul Stănescu (al doilea din stânga) pleacă din Guvern (Sursa foto: site Ministerul Dezvoltării)

Ministrul Dezvoltării, Paul Stănescu, şi-a dat luni demisia. El anunţase iniţial că nu se grăbeşte să facă acest lucru, după ce conducerea PSD i-a cerut să renunţe la funcţie.

Paul Stănescu a anunţat într-un comunicat de presă că a demisionat din funcţia de viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice: "În contextul evenimentelor din ultima vreme de pe scena politică, vă aduc la cunoştinţă că astăzi, 26 noiembrie, mi-am depus cererea de demisie din funcţia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Aceasta a fost înregistrată la Secretariatul General al Guvernului cu nr. 16.495/26.11.2018".

El spune că este "un om de onoare, responsabil şi implicat" şi că nu a urmărit nici un interes personal şi nu s-a agăţat niciodată de vreun scaun.

"Referitor la mandatul meu de ministru, vreau să spun că l-am acceptat cu greu, la insistenţele conducerii partidului, dar atât timp cât am ocupat această funcţie, am făcut tot ce mi-a stat în putinţă pentru a-mi exercita atribuţiile la minister cu responsabilitate şi implicare, în aşa fel încât nimeni să nu aibă ce să-mi reproşeze!", mai afirmă el.

Preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să semneze revocarea din funcţie a lui Stănescu şi a ministrului Transporturilor, Lucian Şova, iar o decizie a sa privind remanierea este aşteptată după 1 decembrie. Ambii miniştri sunt demisionari în prezent.

Vicepremierul Paul Stănescu, a cărui remaniere a fost propusă de CEX al PSD, dar a fost respinsă de către preşedintele Klaus Iohannis, a spus acum câteva zile că în Comitetul Executiv s-a luat decizia execuţiei sale politice pentru ”delict de opinie, marca Dragnea”.

”După cum am văzut cu toţii, luni, 19 noiembrie, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD, s-a luat decizia execuţiei mele politice. Motivul? Delict de opinie, marca Dragnea! De aproape trei luni, tensiunile din Partidul Social Democrat par să nu se mai termine, iar programul politic şi guvernamental, care ne-a ajutat să câştigăm alegerile, pare să fi trecut în plan secund, în favoarea intereselor personale”, a scris la acea vreme Paul Stănescu într-un comunicat.