Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Gorghiu: O sesizare a CCR pe tema remanierii nu ar avea temei

Gorghiu sesizare CCR remaniere temei.jpg

Remanierea Guvernului, blocată parţial de preşedinte (Sursa foto: gov.ro)
Remanierea Guvernului, blocată parţial de preşedinte (Sursa foto: gov.ro)

PSD face un joc de copii, ameninţându-l pe preşedintele Klaus Iohannis cu sesizarea Curţii Constituţionale, pe tema remanierii Guvernului. Declaraţia a fost făcută la RFI de senatoarea PNL Alina Gorghiu, care consideră că ameninţările cu sesizarea CCR sunt palide.

În opinia Alinei Gorghiu, „cum ştie domnul Dragnea, ştiu şi ceilalţi membri ai PSD în acest moment şi ştie toată lumea că nu există motive pentru acest lucru, pentru că dacă ar fi existat motive constituţionale, ar fi arătat măcar un articol din textul Constituţiei, care să fi fost încălcat de preşedintele României. Evident că dacă ar fi încălcat această Constituţie, PSD ar fi spus acest lucru imediat. E un joc de copii (...). Nu au temei să formuleze această sesizare (...). Ameninţările la CCR sunt într-un singur cuvânt palide, nu vom avea vreun rezultat”.

Şeful PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că partidul său nu va iniţia nici un demers de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis. Social-democraţii îi dau însă termen şefului statului până săptămâna viitoare, înainte să sesizeze CCR, pe tema remanierii.

Preşedintele Klaus Iohannis a acceptat parţial remanierea Guvernului. El a refuzat numirile de la Transporturi şi Dezvoltare, spunând că se va pronunţa după 1 decembrie.