Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Liviu Dragnea: Iubesc România şi sunt pregătit să colaborez cu toată lumea, în interesul naţiunii

Liviu Dragnea Iubesc Romania natiune.jpg

Liviu Dragnea: Trăim un moment unic în istoria ţării noastre, România împlineşte 100 de ani (Sursa foto: site PSD)
Liviu Dragnea: Trăim un moment unic în istoria ţării noastre, România împlineşte 100 de ani (Sursa foto: site PSD)

Cea mai mare realizare a României în ultimii 100 de ani este integrarea euro-atlantică şi trebuie continuat pe acest drum, a declarat miercuri preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, la şedinţa solemnă a Parlamentului, consacrată celebrării Centenarului Marii Uniri.

Liviu Dragnea spune că ”trăim în aceste zile un moment unic în istoria ţării noastre: România împlineşte 100 de ani. Este un veac de unitate, de împlinire a celui mai măreţ vis al naţiunii noastre. Este cea mai mare sărbătoare a României. Peste trei zile vom sărbători Marea Unire”.

”Am fost întrebat în aceste zile care este cea mai importantă realizare a României în cei 100 de ani de la Marea Unire. Este greu de ales, pentru că sunt multe fapte mari, atât în perioada interbelică sau în Al Doilea Război Mondial, dar şi în perioada regimului comunist, când au fost mulţi oameni curajoşi, care au luptat pentru libertatea acestui popor. Cred însă că la scala istoriei la care ne raportăm, cea mai importantă realizare din acest veac al Unirii este integrarea euro-atlantică a României. Am constituit un cadru extrem de solid pentru România, un cadru NATO, iar acum ne putem concentra acţiunile noastre, pentru a putea aduce mai multă prosperitate şi dezvolare pentru acest popor”, declară liderul PSD.

”Suntem oameni politici, ne aflăm într-o competiţie internă permanentă. E firesc, că aşa funcţionează democraţia. Ne criticăm, ne atacăm, dar din păcate uneori mergem prea departe. Cred însă că în ceea ce priveşte România, atingerea obiectivelor majore ale naţiunii, trebuie să fim în primul rând români. Să fim oameni politici ca oameni de partid, dar să fim patrioţi în ceea ce priveşte România, când ne raportăm la interesele majore ale ţării noastre. Să fim români adevăraţi, uniţi”, afirmă preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liviu Dragnea a făcut apel la colaborare: ”Eu ţin la ţara mea, iubesc România şi sunt pregătit şi eu şi colegii mei să colaborăm cu toată lumea în interesul naţiunii. Sunt convins că sunt mulţi ca mine care gândesc la fel, în toate grupurile politice din România. Şi îi invit pe toţi să construim împreună o strategie pentru ţara noastră. Nu o strategie politică, ci o strategie românească, care să se regăsească în marile obiective ale României. Separat, putem fi frânţi unul câte unul, cum s-a mai întâmplat în istoria ţării noastre. Împreună, însă, putem fi o forţă de nestăvilit. Împreună, putem construi o Românie puternică în Europa, în lume. Putem consolida împreună Marea Unire pentru încă 100 de ani de aici înainte şi pentru toate veacurile care vor curge până la sfârşitul timpului. Avem multe motive care să ne unească şi pentru care să fim mândri că aparţinem acestei naţiuni”.

De partea sa, premierul Viorica Dăncilă a afirmat la şedinţa solemnă a Parlamentului că vrea consens şi unitate de Centenar. Ea a criticat Opoziţia pentru votarea rezoluţiei din Parlamentul European referitoare la statul de drept din România şi i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis că vrea colaborare.