Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Liviu Pop: Avem nevoie de un popor unit; Iohannis, omisiuni grave în discursul din Parlament

Liviu Pop popor unit secure razboi.jpg

Liviu Pop face apel la unitate (Sursa foto: Facebook/Liviu Pop)
Liviu Pop face apel la unitate (Sursa foto: Facebook/Liviu Pop)

România are nevoie de unitate în aceste momente, declară la RFI senatorul PSD Liviu Pop. El acuză pe de altă parte „omisiunile grave” din discursul preşedintelui Klaus Iohannis din şedinţa solemnă a Parlamentului, care „nu a spus nimic despre iubirea de ţară şi mândria de a fi român”.

Liviu Pop face apel la unitate, în pragul Zilei Naţionale: „Anul acesta sărbătorim 100 de ani de existenţă a României şi poate acum, mai mult ca niciodată, ar trebui să ne întoarcem cu gândul în trecut, pentru a vedea ce înseamnă unitate. Avem nevoie din punctul acesta de vedere de un popor unit şi sâmbătă când vom sărbători Centenarul, am convingerea că-şi vor da mână cu mână toţi cetăţenii care au împărtăşit viziuni diferite şi vor îngropa această secure a războiului. Este absolut normal şi consider că în aceste momente avem nevoie de unitate”.

Întrebat cum comentează faptul că după ce Liviu Dragnea a spus în şedinţa solemnă de miercuri a Parlamentului că el iubeşte România şi că e dispus să colaboreze cu toată lumea, secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat câteva ore mai târziu la România TV că partidul nu renunţă la amnistie şi graţiere, senatorul a răspuns: „Eu zic să ne concentrăm mai mult pe ceea ce s-a întâmplat ieri în Parlament, din perspectiva preşedintelui statului, care din păcate, nu s-a putut ridica la un discurs de preşedinte, a rămas în continuare prizonierul conflictelor politice. Premierul şi preşedintele PSD au avut discursuri echilibrate, cu îndemnuri la unitate, ceea ce din păcate nu am văzut în discursul domnului Iohannis, n-am văzut absolut nimic despre patriotism, nu a spus nimic despre iubirea de ţară, nu a vorbit de mândria de a fi român. Sunt omisiuni grave pentru un şef de stat, la 100 de ani de la Marea Unire a ţării sale”.

Întrebat cum îşi explică faptul că România marchează Centenarul Marii Uniri, dar patru milioane de români sunt plecaţi la muncă în străinătate, iar alţii continuă să plece, Liviu Pop a declarat: „Sunt mulţi factori. Eu mă bucur ca membru al PSD că în ultimii doi ani de zile, prin măsurile pe care le-am adoptat, românii nu mai pleacă în ritmul în care plecau până acum doi ani de zile, medicii încep să se întoarcă acasă sau cel puţin nu mai pleacă odată cu creşterea salariilor, cu investiţiile în spitale. Sunt convins că şi în zona economică se va întâmpla acest lucru, odată cu creşterea salariului minim pe economie”.