Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Program de internship la Ministerul de Externe

Ministerul Afacerilor Externe lansează programul de internship „InternshipRO2019EU“, dedicat exclusiv derulării activităților implicate de preluarea și exercitarea de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al anului 2019, potrivit unui comunicat oficial.

Pe parcursul derulării programului, 45 de persoane vor avea oportunitatea să se implice în planificarea, organizarea și desfășurarea activităților de protocol din cadrul evenimentelor Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene. Participanții la acest program își vor desfășura activitatea în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și vor beneficia de prevederile Legii privind internshipul, inclusiv de dreptul de a primi o indemnizație lunară în valoare de 3.000 de lei brut. Ministerul Afacerilor Externe nu va suporta alte cheltuieli implicate de participarea internilor la acest program.  Durata programului va fi de șase luni de la data semnării contractului.

Selecția candidaților va cuprinde două etape, cea a selecției dosarele, respectiv proba interviului.Candidații trebuie să fie studenți sau absolvenți de studii universitare de licență, într-unul din următoarele domenii: Drept, Științe Administrative, Științe ale Comunicării, Relații Internaționale și Studii Europene, Științe Politice, Sociologie, Științe Militare, Informații și Ordine Publică, Administrarea Afacerilor, Economie și Afaceri Internaționale, Management, Limbi Moderne, Istorie, Studii Culturale. De asemenea, candidații trebuie să cunoască, la nivel avansat, două sau mai multe limbi oficiale ale Uniunii Europene, dintre care una trebuie să fie limba engleză. 

Cetățenii interesați să desfășoare un stagiu de internship în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, în contextul exercitării Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, își pot depune dosarul de înscriere în perioada 2 - 6 decembrie 2018, urmând instrucțiunile prezentate pe site-ul oficial al instituției: http://www.mae.ro. Informații suplimentare pot fi solicitate, în perioada de înscriere, la telefon 0374.344.034, în fiecare zi lucrătoare, în intervalul orar 11:00 – 15:00, ora României.