Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Vlad Alexandrescu: Opoziţia va depune moţiunea de cenzură probabil în prima jumătate a lunii decembrie

vlad_alexandrescu_motiune_cenzura_decembrie.jpg

Opoziţia vrea să depună o moţiune de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă, în Parlament (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)
Opoziţia vrea să depună o moţiune de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă, în Parlament (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Opoziţia nu a depus până acum moţiunea de cenzură, pentru că n-ar fi avut şanse să treacă, declară la RFI liderul senatorilor USR Vlad Alexandrescu. El anunţă că documentul va fi depus probabil în prima jumătate a acestei luni.

Vlad Alexandrescu spune că „Opoziţia va depune o moţiune de cenzură, probabil în prima jumătate a acestei luni decembrie. Până acum nu am depus-o, pentru că n-ar fi avut şanse să treacă şi faţă de exerciţiile anterioare, am decis să nu mai facem gesturi care n-au decât o şansă coregrafică. De aceea, am aşteptat ca măcar o parte din majoritatea PSD-ALDE să dea semne de luciditate şi să ne bizuim totuşi pe semnăturile unor deputaţi şi senatori din actuala coaliţie majoritară, altfel o moţiune de cenzură nu are nici o şansă să treacă. Sperăm să obţinem acest lucru la începutul acestei luni decembrie”.

Întrebat de ce ar vota parlamentari ai PSD moţiunea de cenzură şi dacă Opoziţia le oferă garanţia că următorul Guvern va fi tot al social-democraţilor, senatorul USR a răspuns: „Noi nu putem oferi nici o garanţie, noi suntem în Opoziţie pentru a lupta împotriva actualei direcţii în care merge România. Totuşi, dacă s-ar putea configura un Guvern mai moderat, care să reprezinte România în UE într-un mod mai civilizat, am fi în favoarea acestei măsuri”.

Vlad Alexandrescu, despre moţiunea de cenzură