Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Comisarul Corina Creţu, replică tăioasă pentru premierul Viorica Dăncilă

Corina Cretu candideze alegeri PE.png

Corina Creţu vrea în Parlamentul European (Foto: arhivă RFI)
Corina Creţu vrea în Parlamentul European (Foto: arhivă RFI)

Comisarul european Corina Creţu a afirmat luni la Oradea, referitor la ultimele declaraţii ale lui Darius Vâlcov, că le propune guvernanţilor să depună proiecte şi ”după aceea să acuze Comisia Europeană că nu le implementează”, potrivit News.ro.

Corina Creţu vrea să ştie dacă atacurile unor oficiali români la adresa ei şi a Comisiei Europene reprezintă poziţia Guvernului: ”Aş invita-o pe doamna prim-ministru să facă precizări dacă atacurile reprezintă poziţia oficială a statului român”.

Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, a lansat duminică seară la Antena 3 o serie de acuzaţii, spunând că fostul premier Dacian Cioloş este omul miliardarului George Soros, comisarul european Corina Creţu ”minte prin omisiune”, iar România nu are autostrăzi, din cauza altor ţări care ar avea un asemenea interes, pe care însă nu le-a numit.

Corina Creţu îi dă replica: ”Propun guvernanţilor să depună proiecte şi după aceea să acuze Comisia Europeană că nu le implementează, pentru că atâta vreme cât nu avem în analiză proiecte, cred că ar fi mult mai benefic pentru societatea românească ca guvernanţii să îşi canalizeze energiile spre realizarea acestor proiecte, spre a face şcoli, spitale, infrastructură de bună calitate, pentru îmbunătăţirea vieţii oamenilor”.

Comisarul aminteşte că nu este prima dată când Comisia Europeană este atacată de PSD sau de oameni din Guvern: ”Nu este prima dată când oameni din partidul de guvernământ, inclusiv din Guvern, atacă Comisia Europeană. Aseară, nu doar eu am fost atacată, ci şi preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, ştiţi foarte bine că domnul prim-vicepreşedinte Timmermans este atacat de câteva săptămâni bune şi jignit în fiecare zi de către membrii partidului de guvernământ (...). Guvernul României va fi miercuri la Bruxelles, va prezenta în cadrul colegiului comisarilor programul Preşedinţiei României şi aş invita-o pe doamna prim-ministru să facă toate aceste precizări dacă toate aceste atacuri la adresa Comisiei Europene reprezintă poziţia oficială a statului român, pentru că nu am văzut nici o delimitare, nici o dezavuare”.

Corina Creţu a participat la Oradea la deschiderea traficului pe ”Podul Centenarului”. Ea a anunţat că ”Ardealul este campion la atragerea de fonduri europene”.