Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ionel Dancă (PNL): UDMR trebuie să înţeleagă că Dragnea este mai urât de români decât Ceauşescu

ionel_danca_udmr_dragnea_ceausescu.jpg

Opoziţia vrea revocarea lui Liviu Dragnea de la şefia Camerei Deputaţilor (Foto: site PSD)
Opoziţia vrea revocarea lui Liviu Dragnea de la şefia Camerei Deputaţilor (Foto: site PSD)

PNL face apel la UDMR să voteze în plen alături de restul Opoziţiei pentru revocarea lui Liviu Dragnea şi a lui Florin Iordache de la conducerea Camerei Deputaţilor. Purtătorul de cuvânt Ionel Dancă spune la RFI că nu este cazul sesizării CCR, după blocajul din Cameră.

Ionel Dancă precizează că „în acest moment, avem două propuneri de revocare a lui Liviu Dragnea şi a lui Florin Iordache, care au fost dezbătute şi introduse pe ordinea de zi, în ciuda opoziţiei domnului Iordache, care s-a legat la propriu de scaunul preşedintelui de şedinţă şi din moment ce există aceste propuneri de revocare pe ordinea de zi, orice şedinţă de plen în care aceste propuneri de revocare trebuie să fie puse din nou pe ordinea de zi pentru votul final, ei nu mai pot conduce aceste şedinţe. Practic, în acest moment, procedura lor de revocare din funcţie trebuie finalizată printr-un vot final într-o şedinţă de plen, pe care aceşti domni nu o mai pot conduce. Deci de facto, Liviu Dragnea şi Florin Iordache în acest moment nu mai pot conduce Camera Deputaţilor (...). În acest moment, urmează ca propunerile care au fost deja introduse pe ordinea de zi în prima şedinţă de plen să fie supuse votului final. Acest lucru îl vom cere săptămâna viitoare”.

Întrebat dacă PNL ia în calcul o sesizare a CCR, purtătorul de cuvânt al formaţiunii liberale a răspuns: „Nu este cazul. După ce se va da votul final şi acele două propuneri de revocare vor întruni majoritatea voturilor celor prezenţi, aceste propuneri de revocare vor deveni hotărâri ale Camerei Deputaţilor, care trebuie în mod obligatoriu publicate în Monitorul Oficial”.

Întrebat de ce ar susţine UDMR-ul revocarea lui Liviu Dragnea şi Florin Iordache, din moment ce Uniunea are un acord de colaborare parlamentară cu PSD-ALDE, Ionel Dancă a afirmat că „acest lucru nu este o chestiune eternă. UDMR-ul trebuie să înţeleagă că în acest moment, Liviu Dragnea este mai urât de români decât Nicolae Ceauşescu. Nu mai pot continua cu susţinerea acestui personaj la conducerea Camerei Deputaţilor şi în funcţiile de conducere ale statului. UDMR-ul în aceeaşi măsură trebuie să reprezinte electoratul lor, aşa cum o fac şi celelalte partide şi suntem convinşi că electoratul UDMR nu-l susţine pe Liviu Dragnea şi această conducere a coaliţiei PSD-ALDE”.

 
Ionel Dancă, despre revocarea lui Liviu Dragnea şi Florin Iordache