Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dan Barna: CCR, folosită ca instrument politic; Olguţa Vasilescu, plimbată ca moaştele sfinte

Dan Barna Liviu Dragnea justitie europeana ridicola.png

Dan Barna critică demersul lui Liviu Dragnea în justiţia europeană (Foto: arhivă RFI)
Dan Barna critică demersul lui Liviu Dragnea în justiţia europeană (Foto: arhivă RFI)

PSD a transformat România în acaretul personal, iar Curtea Constituţională (CCR) este folosită ca instrument politic, declară la RFI preşedintele USR, Dan Barna. Guvernul sesizează vineri CCR pe tema remanierii blocate de şeful statului.

Dan Barna spune că „din păcate, am văzut în aceşti doi ani în care PSD a transformat România în acaretul personal că se încearcă în mod repetat utilizarea CCR nu în tranşarea conflictelor de constituţionalitate, aşa cum ar fi normal şi firesc, ci în tranşarea de fapt a disputelor şi a conflictelor de politică internă şi de incompetenţă de guvernare a PSD. Această sesizare care ar urma să fie depusă astăzi este exact în aceeaşi notă, în care Liviu Dragnea încearcă să utilizeze, cum a fost şi în cazul Kovesi, să utilizeze CCR ca instrument politic, dincolo de rolul acesteia de a lămuri înţelesul legilor”.

Liderul USR critică cele două nominalizări în Guvern: „Domnul Drăghici are probleme de notorietate în dosarul penal legat de utilizarea banilor publici de la partid pentru achiziţii personale, limuzine şi alte lucruri, presa a scris despre ele în mod detaliat, doamna Vasilescu este plimbată aşa, ca un fel de moaşte sfinte pe la diverse ministere, dacă nu se pricepe la Transporturi, hai, poate se pricepe la Dezvoltare. Adică ideea aceasta de a guverna cu marionete incompetente este pur şi simplu distrugătoare pentru imaginea pe care România poate să o aibă preluând preşedinţia de la 1 ianuarie (a Uniunii Europene-n.r.)”.

 
Dan Barna, despre sesizarea CCR de către Guvern pe tema remanierii