Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


V.Dăncilă despre președinția rotativă: România vrea drepturi egale în UE

Premierul Viorica Dăncilă prezintă programul de lucru al preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene. Vom milita pentru o Europă puternică, spune Dăncilă în discursul susținut în Parlament. Președinția rotativă a României se va construi în jurul conceputlui de coeziune, a spus, printre altele premierul, care a făcut apel la consens politic intern.

Europa e într-o perioadă de redresare. Preluarea președinției va permite României un rol de facilitator de echilibru și consens – afirmă  Viorica Dăncilă, al cărei discurs vizează și mediul politic intern. În acest sens, premierul cere ca mandatul României la conducerea UE să nu fie politizat intern:Doar uniți vom putea milita ca țara noastră să fie tratată cu respect, a spus Dăncilă, care a dat asigurări că guvernul este pregătit din toate punctele de vedere pentru președinția care va începe la 1 ianuarie. 
Guvernul s-a pregătit temeinic, fiecare ministru are o agendă amănunțită. Vă asigur că România nu e și nu va fi cu nimic mai prejos decât celelalte statele member. (…) Prioritățile sunt organizate pe patru piloni: Europa convergenței, Europa siguranței, Europa actor global și Europa valorilor comune

 

 

IN CURS DE ACTUALIZARE