Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cseke Attila: UDMR nu susţine o eventuală OUG pentru Codurile Penale

cseke_attila_udmr_oug_coduri_penale.jpg

UDMR nu vrea OUG pe Codurile Penale (Sursa foto: pixabay)
UDMR nu vrea OUG pe Codurile Penale (Sursa foto: pixabay)

UDMR nu susţine modificarea legislaţiei penale prin Ordonanţă de Urgenţă, declară la RFI liderul senatorilor Uniunii, Cseke Attila. Guvernul ar putea adopta o OUG pentru articolele declarate constituţionale din Codul Penal şi cel de Procedură Penală.

Cseke Attila spune că UDMR nu este de acord cu o eventuală OUG pentru Codurile Penale: „Pe legislaţia penală nu susţinem, dacă depinde de noi, sigur, nu suntem la guvernare, dar nu susţinem adoptarea unor măsuri, unor demersuri, prin Ordonanţe de Urgenţă”.

În opinia sa, „a fost greşit şi în 2016, când Guvernul tehnocrat a adoptat o asemenea măsură, a modificat Codul Penal şi cel de Procedură Penală prin OUG. Ar fi greşit şi de data aceasta, dacă s-ar face, chiar dacă sunt articole declarate constituţionale. De aceea avem Parlament, este un proiect legislativ care se întoarce în Parlament de la CCR. Parlamentul este îndrituit să facă acele modificări care pot fi făcute, pentru a fi constituţional proiectul. Deci într-un cuvânt, nu am susţine o asemenea modalitate de modificare a legislaţiei penale”.

 
Cseke Attila, despre OUG pentru Codurile Penale