Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Voci importante din PSD cer OUG pentru amnistie și grațiere

Am fost loviți de cei care trebuiau să apere statul de drept  - spune președintele PSD Liviu Dragnea, la Consiliul Național al partidului, organizat duminică. Anterior, vicepreședintele PSD Marian Oprișan a cerut OUG pe amnistie și grațiere și a făcut, în discursul său apel inclusiv la Constituție. 

Dragnea a ținut un discurs furibund, în care a atacat procurorii, discriminarea la care ar fi supusă România în plan eruopean, dar și pe președintele României. Pentru că a declarat că România nu e pregătită pentru președinție UE, Liviu Dragnea a cerut ca pe numele acestuia să fie făcută o plângere pentru înaltă trădare:

Și când n-o să mai fie Iohannis ce facem? Revenim și ii dam puteri mai mici președintelui. Sau spunem, Klaus Verne Iohannis președinte pe viață! Să trăiască.Împotriva țării noastre s-a votat o rezoluție pe care ați văzut-o la TV, probabil, și profit s-o felicit pe doamna premier pentru discursul din Parlamentul European. S-a votat o rezoluție nedreaptă, condamnând fapte care se întâmplă în toate țările europene. Ce s-a spus în revoluția aia - că Jandarmii români au acționat disproporționat împotriva oamneilor pașnici, care dădeau foc, care băteau jandarmerița.A fost criticat Orban pentru ce face în Ungaria. Se spune că și în România este o problemă. Eu nu știu ce problemă este în Ungaria pentru că eu cred că, în continuare, fiecare țară are dreptul să-și decidă soarta. Niște parlamentari români, trădători, chiar în preajma Centenarului României, au votat împotriva țării noastre, au votat împotriva României. Domnilor Mircea Drăghici, Marian Neacșu..... vă rog ca după Anul Nou să depuneți acea plângere pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Werner Iohannis

 

Ni s-a cerut să suspendăm legi deja adoptate în Parlament. Peste tot în Europa parlamentele sunt suverane -  a afirmat, în discursul său presărat cu accente patriotice, liderul PSD Liviu Dragnea. Acesta a invocat interese obscure care ar sta în calea fericirii românilor, realizabilă prin programul de guvernare: Sunt doi ani din care, exact din ianuarie 2017, au încercat cu orice preț, cu orice mijloace, să nu realizăm acest program de guvernare. De ce? Pentru ca românii să nu fie fericițiVorbim de un asalt permanent, furibund, la adresa mea, a Guvernului, la adresa premierului, a lui Călin. 

„Doamnă premier, domnule ministru al justiţiei, m-am născut în România. Dincolo de ce spun cei răi şi cei minoritari, PSD trebuie să facă dreptate până la capăt. PSD şi Parlamentul ţării, organul suprem, legislativ al poporului, trebuie să ducă la capăt reforma justiţiei. Un înalt oficial roman spunea, mai bine un vinovat în libertate, decât un nevinovat închis. Aceasta este Justiţia. Dacă vrem o ţară ca afară, să ne asumăm responsabilitatea şi să apelăm la Constituţie, care consacră aceste mijloace, care pe de o parte ne vor opri să plătim bani grei pentru procesele pierdute la Curtea Europeană a Drepturilor Omului şi pe de cealaltă parte reparăm toate nedreptăţile făcute în timpul regimului de tristă amintire a lui Traian Băsescu. Eu, ca cetățean al acestei țări,  încurajez să facem dreptate, anume să folosiţi prevederea constituţională şi să daţi ceea ce este normal - amnistia şi graţierea în România anului 100", a spus  anterior Marian Oprișan citat de Mediafax.