Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Moţiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului, citită în Parlament

parlament.jpg

Moțiunile simple pe Justiţie şi Finanţe vor fi supuse astăzi votului plenului Camerei Deputaţilor.

Moţiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului a fost citită, în această după-amiază, în Parlament, în lipsa membrilor Guvernului şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. Documentul urmează să fie  dezbătut şi votat de parlamentari în ședința de joi.

163 de parlamentari au semnat textul moţiunii de cenzură iniţiată de Opoziţie.  În textul moțiunii, parlamentarii opoziției susțin că plecarea ”Guvernului marionetă al penalului Liviu Dragnea” este o urgență națională.
Deputatul PNL Pavel Popescu, de la tribuna plenului reunit:” Guvernul marionetă al penalului Liviu Dragnea trebuie să plece azi! Aceasta nu este o cerere a Opoziţiei, ci o urgenţă naţională! Grupul infracţional organizat, condus de Liviu Dragnea, care s-a instalat la conducerea României, a slăbit statul, ca să şi-l supună, într-un moment în care avem nevoie de fim puternici, azi mai mult ca oricând. Afirmăm cu putere şi cu toată responsabilitatea că este periculos pentru interesele naţionale ca ţara să rămână pe mâna acestui grup infracţional organizat, care distruge statul de drept şi dinamitează stabilitatea politică şi economică a României, într-un moment de instabilitate internaţională Cei care vor încerca să-l salveze, din nou, pe Liviu Dragnea, împotriva României, vor purta pe umeri o răspundere istorică. Pentru că alegerea pe care o veţi face azi, doamnelor şi domnilor din PSD, ALDE şi UDMR, este între Liviu Dragnea şi România".
Parlamentarii Opoziției îi reproșează premierului Viorica Dăncilă că toate angajamentele din programul de guvernare au fost amânate după 2021.
Deputatul PNL Pavel Popescu:Votul moțiunii de cenzură urmează să fie dat joi, în plenul reunit al Parlamentului. Va fi un vot secret, cu bile. Vicepreşedintele Senatului Claudiu Manda a declarat azi că social-democraţii nu au decis încă modul în care vor proceda  la votul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. ”Rămâne să decidem la grupurile parlamentare ce vom face. E clar că nu vom vota moţiunea, rămâne să vedem dacă vom fi în sală şi nu vom vota, ceea ce înseamnă o susţinere pentru guvern, sau sau vom veni şi vom vota împotriva moţiunii. Probabil, că mai degrabă prima soluţie”, a spus social-democratul Claudiu Manda.