Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Iohannis va participa la ședințele guvernului. Despre acuzația de înaltă trădare: ”O fantezie”

iohannis_1_presidency.jpg

Image source: 
presidency.ro

După ce luni îi solicitase premierului Dăncilă să îi transmită ordinea de zi a tuturor şedinţelor Executivului, preşedintele Klaus Iohannis a anunțat azi că va participa personal la şedinţele de Guvern.

"Am solicitat agenda, cred că trebuie să vedem lucrurile un pic în perspectivă, ne pregătim pentru preşedinţie şi chiar dacă suntem pregătiţi, lucrurile nu pot fi abslut deloc simple. Pe de altă parte, am constatat din partea doamnei premier o dorinţă de colaborare, ca să zic aşa; în repetate rânduri m-a invitat să colaborăm. Iată că voi colabora: voi merge la şedinţele de Guvern", a afirmat Iohannis, potrivit news.ro.

El a adăugat că o ordonanţă privind amnistia şi graţierea ar reprezenta "o eroare foarte gravă pentru România". "Ar fi o eroare gravă, o astfel de ordonanţă de amnistie şi graţiere ar fi o eroare foarte gravă pentru România", a subliniat el.

În ceea ce priveşte ideea avansată de liderul PSD Liviu Dragnea cu privire la depunere unei plângeri penale pe numele său pentru înaltă trădare, președintele a spus că este vorba despre "un demers politicianist", sortit eşecului din capul locului, iar depunerea unei astfel de plângeri este o procedură foarte complicată, "care în primul rând nu are niciun suport". "Este o fantezie a PSD-iştilor", a adăugat şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis luni, o scrisoare prim-ministrului Vasilica-Viorica Dăncilă, prin care îi solicită agenda de lucru a fiecărei şedinţe a Guvernului.

Senatorul PSD Claudiu Manda a declarat, luni, că preşedintele Klaus Iohannis poate participa la şedinţele de Guvern şi poate să le conducă, dacă sunt pe ordinea de zi chestiuni care vizează competenţele sale.