Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Liviu Pop (PSD), despre moţiunea de cenzură de joi: Voi fi prezent în sală, dar nu voi vota

Moţiunea de cenzură va fi votată joi în Parlament (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Senatorul PSD Liviu Pop anunţă la RFI că nu va vota la şedinţa de joi dedicată moţiunii de cenzură. Parlamentarul social-democrat spune că este o hotărâre personală şi că nu există la ora aceasta o decizie la nivelul partidului.

Liviu Pop îşi explică opţiunea: „Eu o să merg, avem zi de plen reunit, joi, la ora 10 suntem convocaţi şi voi participa la acel plen. Cred că vom asigura şi cvorumul, pentru că nu sunt capabili să-şi asigure cvorumul, după care este obligaţia celor care vor să dea jos Guvernul să voteze şi să dea jos Guvernul. Fapt pentru care eu nu cred că voi vota, voi fi prezent în sală, dar nu voi vota”.

Ceilalţi parlamentari PSD vor face la fel? „Nu ştiu, nu vă pot spune lucrul acesta, pentru că nu am discutat cu ei. Mâine (miercuri-n.r.), vom mai avea o întâlnire la Senat cu colegii senatori, înainte de plen”, precizează senatorul PSD.

Întrebat dacă îi este teamă de anumite trădări din partid la votul asupra moţiunii de cenzură, Liviu Pop a răspuns: „Nu ne e teamă de nici o trădare din partid”.

Întrebat de ce nu sunt lăsaţi parlamentarii PSD să voteze, senatorul a replicat: „Dar nu a spus nimeni, mie nu mi-a spus nimeni să nu mă duc să votez, staţi să ne înţelegem. Eu vă spun că nu o să votez. Deci cu siguranţă, nu o să votez, pentru că vreau cu deosebit interes să văd câte voturi vor face cei care au iniţiat moţiunea şi dacă toţi cei care au iniţiat moţiunea vor fi prezenţi joi la votul ei”.

 
Liviu Pop, despre moţiunea de cenzură