Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Tudorel Toader solicită oficial revocarea procurorului general

Tudorel Toader.jpg

Image source: 
site-ul Guvernului României

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunțat joi dimineață că va trimite președintelui Iohannis,  în cursul acestei zile, cererea de revocare din funcţie a procurorului general, Augustin Lazăr, precum şi propunerea de numire a Adinei Florea la şefia DNA, pe care preşedintele Klaus Iohannis o respinsese inițial.

Ministrul justiției susține că Augustin Lazăr încearcă să ”tragă de timp” prins sesizarea pe care a dresat-o recent Curții Constituționale: ”Ştiţi că procurorul general trage de timp, nu e un secret pentru nimeni. Personal poate fi înţeles, dar ca procuror general e imposibil de înţeles...”, a declarat Tudorel Toader, într-o conferință de presă la Ministerul Justiţiei.

Preşedintele Klaus Iohannis a respins în 21 noiembrie numirea Adinei Florea la conducerea DNA. De asemenea, şeful statului a respins alte patru numiri pentru funcţii de conducere în Parchetul ICCJ şi la DIICOT. În toate cele cinci cazuri, preşedintele a considerat că nu sunt întrunite condiţiile de legalitate.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spunea, duminică seara, la Antena 3, că pe 27 decembrie îi trimite preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a procurorului general Augustin Lazăr.

 „...Eu pe 27 decembrie trimit la preşedintele republicii, finalizez procedura de revocare a lui, după cum trimit şi pentru ceilalţi cinci pe care i-a respins pe nelegalitate, că n-au avut adeverinţa de la CNSAS, când la scurt timp chiar CNSAS spune că nu era nevoie, CSM spune că nu era nevoie şi nici nu era obligaţia mea, era a CSM şi în avizul lor scrie acelaşi lucru”, a subliniat ministrul Justiţiei.

1020