Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Donald Trump, decis să distrugă organizaţia teroristă Stat Islamic

donald_trump_organizatie_terorista_stat_islamic.jpg

Soldat american, în Siria, 1 noiembrie 2018 (Foto: Reuters/U.S. Army/Zoe Garbarino)
Soldat american, în Siria, 1 noiembrie 2018 (Foto: Reuters/U.S. Army/Zoe Garbarino)

Preşedintele american se declară hotărât să neutralizeze gruparea teroristă Stat Islamic, în Siria. Această poziţionare a Casei Albe vine în mod paradoxal la scurtă vreme după ce Donald Trump a anunţat retragerea trupelor americane din zona de conflict respectivă.

Anunţul privind intenţia de a distruge organizaţia islamistă Stat Islamic a venit de la unul dintre cei mai influenţi senatori republicani, Lindsey Graham. El precizează că Donald Trump ar putea să întârzie retragerea militarilor americani din Siria, potrivit BBC.

De altfel, după ce şeful Casei Albe a anunţat pe 19 decembrie că va retrage două mii de soldaţi din Siria, pe motiv că Statul Islamic a fost învins, declaraţia sa a fost criticată de o bună parte a comunităţii internaţionale.

Preşedintele american şi-a apărat miercuri decizia privind retragerea trupelor americane din Siria, în timpul unei vizite la o bază militară americană din Irak. Donald Trump şi-a exprimat convingerea că mai multe persoane vor fi în curând de aceeaşi părere.

Liderul de la Casa Albă a anunţat că pregăteşte retragerea "totală" şi "rapidă" a trupelor americane din Siria, inclusiv a unităţilor implicate în operaţiunile contra reţelei teroriste Stat Islamic.