Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Viorica Dăncilă: Am fost întrebată de mai mulţi ambasadori despre graţiere şi amnistie

Premierul Viorica Dăncilă declară că nu a discutat cu ministrul Justiţiei despre un proiect privind amnistia şi graţierea. Ea spune la Antena 3 că a fost întrebată de mai mulţi ambasadori dacă există un asemenea document.

Premierul Viorica Dăncilă susţine că multe dintre lucrurile pe care le spuneau ambasadorii cu care a discutat despre amnistie şi graţiere erau ştiri false: Au existat discuţii legate de acest aspect, dacă dau graţierea în 2018. Mai mulţi dintre ambasadori, dar eu cred că multe din lucrurile pe care le spuneau erau ştiri false, care au fost induse. O amnistie nu o dai pentru o persoană, ci pentru că vrei să îndrepţi nişte lucruri.

Şefa Executivului spune că a fost întrebată dacă proiectul va fi adoptat în 19 decembrie: Am spus că nu e adevărat, că nu am un proiect şi nu am discutat despre acest lucru. Oportunitatea unui act o stabileşte premierul. Citesc când am un act normativ, ca să pot să îmi fac o imagine, să văd ce presupune acest lucru. Foarte mulţi vedeau un act normativ că scapă violatorii, nu o să vedeţi aşa ceva. Nu am discutat cu ministrul Justiţiei despre acest act.

Amintim, conducerea PSD i-a cerut ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să analizeze ideea unei Ordonanţe privind graţierea şi amnistia. El a afirmat ulterior că un asemenea document ar fi ultima soluţie.