Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Comisia Europeană o apără pe Angela Cristea de atacurile PSD

comisie_europeana_angela_cristea_atacuri_psd.jpg

Angela Cristea, apărată de oficialii CE (Sursa foto: Facebook/Angela Cristea)
Angela Cristea, apărată de oficialii CE (Sursa foto: Facebook/Angela Cristea)

Atacurile personale la adresa şefei Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti sunt inacceptabile. O spune un purtător de cuvânt al Executivului comunitar, după ce Angela Cristea a fost acuzată de social-democratul Mihai Fifor că dezinformează Bruxelles-ul.

Reacţia fostului ministru al Apărării Mihai Fifor a venit după ce preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a afirmat în presa germană că are dubii că Guvernul român înţelege pe deplin ce înseamnă să prezideze ţările Uniunii Europene timp de şase luni.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Mihai Fifor, a scris pe Facebook că Juncker are o percepţie total deformată despre ce se petrece în România, din cauza Angelei Cristea: „Cel puţin curioasă pendularea subită a domnului Junker în atitudinea faţă de România, cu numai câteva zile înainte de preluarea Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. La o primă vedere, aş fi tentat să spun că distinsul domn Juncker confundă Palatul Victoria cu Palatul Cotroceni şi simte o nevoie aproape părintească să dojenească Guvernul. Ştiind însă cum îşi ia informaţia orice oficial european, chiar şi domnul Juncker, adică prin intermediul reprezentanţilor diplomatici, nu mă mai miră nimic. La urma urmei, când cea care informează Comisia Europeană este nimeni alta decât Angela Cristea, nu văd la ce lucruri bune ne-am putea aştepta. După nota ruşinoasă apărută în spaţiul public, care arăta în mod clar implicarea politică a Angelei Cristea împotriva PSD, ar fi trebuit ca aceasta să fie schimbată imediat de şeful ei, domnul Jean Claude Juncker. Lucrul acesta, desigur, nu s-a petrecut, aşa că nu e de mirare că domnul Juncker are o percepţie total deformată despre ce se petrece în România”.

Comisia Europeană a reacţionat la postarea lui Mihai Fifor. „Comisia Europeană consideră inacceptabile atacurile personale asupra ambasadorului nostru de încredere de la Bucureşti, Angela Cristea. Ne aşteptăm ca ambasadorul nostru la Bucureşti să fie tratat cu acelaşi respect cu care îl tratăm pe ambasadorul României la Bruxelles. Nu vom permite ca ambasadorul nostru de încredere să devină sacul de box în controversele politice interne“, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.