Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Contre Guvern-Opoziţie pe tema deficitului şi a şefiei ANAF

Cum demonstreaza Opozitie PSD lege pensii Senat.png

Florin Cîţu critică PSD-ul pe tema legii pensiilor
Florin Cîţu critică PSD-ul pe tema legii pensiilor

Senatorul liberal Florin Cîţu declară la RFI că Darius Vîlcov a prezentat o informaţie care este secret de serviciu, privind deficitul bugetar pe 2018. Vicepreşedintele PNL crede, în contextul vehiculatei demiteri a şefului ANAF, că dacă Ionuţ Mişa şi-ar fi făcut treaba, Eugen Teodorovici nu ar fi cerut ca acesta să fie demis.

Florin Cîţu spune că „Darius Vîlcov a prezentat o informaţie care este secret de serviciu până pe 25 ianuarie 2019 şi în acel context am spus foarte clar că nu pot să fie acestea datele, dar din sursele pe care le am, a cerut angajaţilor din Finanţe să facă în aşa fel încât cifrele să fie acestea la sfârşitul lunii. Acum, vă rog să puneţi în context demiterea lui Ionuţ Mişa. Dacă preşedintele ANAF şi-ar fi făcut treaba, niciodată nu ar fi cerut Eugen Teodorovici ca acesta să fie demis”.

Reacţia senatorului liberal vine după ce Darius Vîlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, a scris pe Facebook că deficitul pe cash pentru 2018 a fost de 2,92% din PIB.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a afirmat pentru Agerpres că declaraţia lui Florin Cîţu potrivit căreia angajaţilor din minister li se cere să măsluiască datele privind execuţia bugetară pe anul 2018 este “o bazaconie totală şi o imbecilitate”, adăugând că presa din România ar trebui să verifice astfel de informaţii înainte de a le publica: “Nu ştiu dacă presa este obligată prin lege să verifice înainte informaţiile şi pe urmă să le publice, dar o să verific personal acest lucru şi dacă nu există în lege, o să propun eu modificarea aceasta, inclusiv o amendă. Este inacceptabil ca o persoană publică importantă, vicepreşedinte de partid, aşa cum este Florin Cîţu, să dea astfel de informaţii, în condiţiile în care Eurostat confirmă datele mele. Nu e corect să dezinformezi populaţia. Cei care sunt pe zona de Finanţe din Europa îşi dau seama că aşa ceva nu se face, dar îşi dau seama cum este şi presa la noi, dacă nu verifică nici măcar o dată o informaţie de acest gen, o informaţie de natură economică care poate să inducă în eroare mediul de afaceri, poate afecta imaginea de ţară (...). Este o bazaconie totală, o imbecilitate, pe româneşte”.

 

Toate edițiile emisiunii Actualitatea de prânzhttps://www.rfi.ro/tag/actualitatea-de-pranz

Florin Cîţu, despre deficitul bugetar şi posibila demitere a şefului ANAF