Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Reacţia PSD, după anunţul lui Klaus Iohannis: „Preşedintele e în campanie”

reactie_psd_klaus_iohannis_presedinte_campanie.jpg

Deputatul PSD Florin Iordache îl critică pe preşedintele Klaus Iohannis (Sursa foto: site PSD)
Deputatul PSD Florin Iordache îl critică pe preşedintele Klaus Iohannis (Sursa foto: site PSD)

Deputatul PSD Florin Iordache declară cu privire la refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a-i numi pe miniştrii Transporturilor şi Dezvoltării că este o încercare de blocare a activităţii Guvernului, care poate fi catalogată ca „un demers de campanie”.

Este un demers de campanie al preşedintelui Iohannis să blocheze Guvernul, spune Florin Iordache pentru Mediafax, după ce şeful statului a refuzat propunerile de miniştri pentru Transporturi şi Dezvoltare şi anume Mircea Drăghici şi Lia Olguţa Vasilescu.

Întrebat dacă PSD va lansa procedura de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, deputatul a spus că acest demers este în analiză: Nu ştiu încă cu suspendarea. Trebuie să analizăm şi noi ce facem, dar modul în care blochează şi se opune oricum, indiferent ce decizii ale CCR, indiferent de lege, nu este normal.

De partea lui, secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, spune la Antena 3 că două locuri sunt neocupate în Guvern, „pentru că aşa i s-a năzărit lui Klaus Werner Iohannis”: La Transporturi şi Dezvoltare nu o să avem cine să conducă. Partenerii noştri din Europa o să întrebe dar cine o să conducă, cine îşi asumă? O să spunem noi, nu avem cine pentru că la noi domnul Klaus Werner Iohannis nu vrea să numească. Două locuri sunt goale, pentru că aşa i s-a năzărit lui Klaus Werner Iohannis. Ne-am pricopsit cu o mare pacoste la Cotroceni.

O reacţie şi de la Mircea Drăghici, propus de PSD la Ministerul Transporturilor. El a scris vineri pe Facebook că preşedintele Klaus Iohannis a ales să refuze propunerile, fără o analiză: Păcat, domnule Preşedinte Iohannis! Am fi avut amândoi ocazia să intrăm în istorie! Dumneavoastră aţi fi dat un semn de normalitate şi aţi fi arătat că doriţi să colaboraţi, iar eu aş fi putut demonstra că sunt un bun partener în proiectele pentru ţară. Din păcate, aţi ales altceva! Aţi ales să refuzaţi, fără nicio raţiune, fără nicio logică, fără să faceţi o analiză!”.