Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dan Barna: Acţiunea lui Liviu Dragnea în justiţia europeană este ridicolă şi iresponsabilă

Dan Barna Liviu Dragnea justitie europeana ridicola.png

Dan Barna critică demersul lui Liviu Dragnea în justiţia europeană (Foto: arhivă RFI)
Dan Barna critică demersul lui Liviu Dragnea în justiţia europeană (Foto: arhivă RFI)

Faptul că Liviu Dragnea atacă CE în justiţie în momentul în care România preia preşedinţia UE este un lucru iresponsabil, declară la RFI liderul Uniunii Salvaţi România, Dan Barna.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, recurge la justiția europeană, pentru a încerca să obțină anularea raportului OLAF, care stă la baza inculpării sale în dosarul Tel Drum.

Liderul USR, Dan Barna, spune că „această manifestare ridicolă şi iresponsabilă a domnului Liviu Dragnea vine să arate o dată în plus că el a început să-şi creadă propria retorică, adică ceea ce Liviu Dragnea încearcă să vândă României de doi ani, că e în regulă să furi bani publici şi să nu păţeşti nimic (...), ideea că e OK să fii o persoană condamnată penal şi să conduci un stat (...) pentru noi, pentru USR, pentru România este o idee de neacceptat”.

În opinia sa, „Liviu Dragnea încearcă să mute această retorică pe care o livrează în România de doi ani, s-o mute şi la nivel european şi întrucât nu a atacat raportul OLAF şi a ieşit de mult timp din termen, s-a gândit să inventeze acest artificiu, atacând Comisia Europeană, în momentul în care România deţine preşedinţia rotativă a Consiliului, atacând Comisia Europeană pentru avizul pe care l-a dat faţă de acest raport OLAF”.

Dan Barna consideră că „în momentul în care am preluat preşedinţia, continuăm să fim partenerul neserios şi de rea credinţă, de care se temea Europa că ar putea să fie România sub acest Guvern Dragnea-Dăncilă, pentru că cel mai mare rău pe care-l face în momentul de faţă acest Guvern este că fură României oportunitatea de a fi în cea mai prestigioasă poziţie politică în care a fost România de la Cuza şi de la 1918 încoace (...). Suntem o ţară care deţine o preşedinţie la care UE se uită la ceas, să treacă cât mai repede, sperând să nu producem prejudicii prea mari”.

 
Dan Barna, despre acţiunea lui Liviu Dragnea în justiţia europeană