Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Barna: Toader propune variante mai călduţe, ştie că amnistia şi graţierea ar scoate România din Europa

Judecatoare greva magistrati pensii speciale.jpg

Magistrații critică intenția PNL de a elimina pensiile speciale (Sursa foto: pixabay)
Magistrații critică intenția PNL de a elimina pensiile speciale (Sursa foto: pixabay)

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, comentează la RFI declaraţiile ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, care a spus la Antena 3 că se vor lua ”măsuri reparatorii”, pentru ca acei condamnaţi care au sentinţe definitive pronunţate de completurile constituite nelegal la instanţa supremă şi care nu au putut depune contestaţie în anulare, să facă acest lucru.

Dan Barna consideră că „anunţul acesta trebuie privit în contextul general. Ştim pe de o parte presiunile uriaşe pe care Liviu Dragnea şi cei din jurul său direct interesaţi le fac, pentru a-şi obţine amnistia şi graţierea, care continuă să fie un pericol foarte mare pentru stabilitatea statului român. În egală măsură, există necesitatea ministrului Toader, a Ministerului Justiţiei, a Guvernului de a răspunde cumva acestor presiuni şi vedem că de o jumătate de an, de fapt, de doi ani în ansamblu, dar în ultimele luni vedem mai explicit acest lucru, Tudorel Toader propune societăţii diverse variante mai călduţe, cumva, pentru că e perfect conştient că o amnistie şi o graţiere ar scoate statul român din Europa în acest moment în care deţinem de facto preşedinţia rotativă a Consiliului”.

În opinia liderului USR, „această măsură trebuie privită în acest context, în care Ministerul Justiţiei încearcă să răspundă într-un fel politic, fiind conştient că cererea reală pe care Liviu Dragnea o face, de a se ajunge la amnistie şi graţiere este de neconceput. Sper ca domnul Toader să rămână pe această poziţie, pe care mai direct sau mai indirect a mai verbalizat-o în diverse intervenţii”.

 
Dan Barna, despre declaraţiile lui Tudorel Toader privind măsurile reparatorii din justiţie