Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Liviu Pop (PSD) la RFI: Preşedintele „Iohaos” încalcă legile ţării

Liviu Pop an scolar elevi clasa.jpg

Liviu Pop critică Guvernul Orban, pentru ”haosul” legat de începerea școlii (Sursa foto: Facebook/Liviu Pop)
Liviu Pop critică Guvernul Orban, pentru ”haosul” legat de începerea școlii (Sursa foto: Facebook/Liviu Pop)

Preşedintele Klaus Iohannis creează haos. Iată reacţia senatorului PSD Liviu Pop, după ce şeful statului i-a scris joi premierului Viorica Dăncilă, pentru a-i explica de ce a respins propunerile de miniştri de la ministerele Transporturilor şi Dezvoltării.

Liviu Pop susţine că Olguţa Vasilescu, Mircea Drăghici şi Ilan Laufer îndeplineau toate condiţiile pentru a fi numiţi în Guvern, iar explicaţiile preşedintelui sunt tardive: „În primul rând, sunt mult prea târzii. Să nu uităm că din 19 noiembrie sunt aproape două luni. În al doilea rând, sunt nişte articole din Constituţie, care nu au nici o legătură cu motivele, pentru că cei propuşi îndeplinesc toate condiţiile impuse de către Constituţie. Mai mult, cel puţin doi dintre ei au fost miniştri în Cabinete, deci nu se mai impuneau detalii suplimentare”.

Senatorul PSD îl acuză pe şeful statului că induce haos: „Preşedintele Iohaos o să-i spun eu de aici încolo, pentru că creează un haos intenţionat, fundamentat sau nefundamentat nu-şi doreşte altceva decât un al doilea mandat şi de altfel pe tot parcursul mandatului domniei sale de preşedinte a avut un singur scop, lupta împotriva PSD-ului”.

 
Liviu Pop, despre explicaţiile preşedintelui Iohannis privind respingerea unor miniştri