Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Este oficial: Papa Francisc vine în România pe 31 mai

Este oficial Papa Francisc Romania.jpg

Papa Francisc și-a început vizita la București
Papa Francisc și-a început vizita la București

Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai–2 iunie 2019, a anunţat vineri Administraţia Prezidenţială.

Palatul Cotroceni a confirmat informaţia care circula de câteva ore pe agenţiile de presă: Papa Francisc va face o Vizită Apostolică în România, în perioada 31 mai–2 iunie.

”Primind invitaţia Preşedintelui României, a Autorităţilor statului şi a Bisericii Catolice din România, Sanctitatea Sa Papa Francisc va întreprinde o Vizită Apostolică în ţară noastră în perioada 31 mai–2 iunie 2019. Cu această ocazie, Sanctitatea Sa va vizita oraşele Bucureşti, Iaşi şi Blaj şi Sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Programul de călătorie va fi publicat la o dată ulterioară.

Potrivit Conferinţei Episcopilor Catolici din România, vizita Papei va avea în primul rând un caracter pastoral. „Sperăm ca prezenţa în România a Urmaşului Sfântului Petru să aducă României inspiraţia pentru a uni tot ceea ce e bun şi valoros în favoarea ţării şi a binelui comun. Să putem regăsi voinţa dialogului între Bisericile creştine bazat pe respectul alterităţii, care să unească energiile creştinilor în favoarea vieţii şi a valorilor fireşti ale Creaţiei lăsate de Dumnezeu”, transmite Preafericitul Cardinal Lucian Mureşan, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică şi Preşedinte al Conferinţei Episcopilor Catolici din România.

Primul Papă care a vizitat România a fost Ioan Paul al lI-lea, în mai 1999, fiind de altfel prima vizită a unui Suveran Pontif într-o ţară majoritar ortodoxă.