Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Corina Creţu vrea să candideze la alegerile pentru PE

Corina Cretu candideze alegeri PE.png

Corina Creţu vrea în Parlamentul European (Foto: arhivă RFI)
Corina Creţu vrea în Parlamentul European (Foto: arhivă RFI)

Comisarul european Corina Creţu vrea să candideze la alegerile europarlamentare din primăvară. Ea spune la Digi24 că singura ofertă primită până acum este de la Pro România, formaţiunea fostului premier Victor Ponta.

Corina Creţu respinge acuzaţiile unor colegi din PSD că ar fi gata să trădeze partidul, pentru un loc în Parlamentul European.

Ea precizează că este social-democrată, iar formaţiunea lui Victor Ponta se află în aceeaşi zonă doctrinară: “Îmi doresc să candidez, da (...). Eu sunt în PSD de la 22 de ani, din 1996. Mă deranjează aceste atacuri că pentru un loc pe listă sunt dispusă să sar dintr-o parte în alta. Eu am rămas în PSD, cu toate aceste atacuri şi jigniri, pentru că ţin la acest partid. Dacă mă duc la Pro România, nu mă duc la altă zonă politică, mă duc la prim-ministrul care m-a pus cap de listă. Nu înţeleg de ce se face această demonizare a lui Victor Ponta în PSD (…). Eu sunt social-democrată, dar dacă nu mai sunt dorită într-un loc, ce să fac? Să mă duc în munţi la 50 de ani?”.

”Ponta e omul care m-a susţinut. Cei care sunt acum la conducere sunt supăraţi că Victor Ponta m-a propus (...). Mi-aş dori să candidez şi iau în considerare propunerea pe care mi-a făcut-o Victor Ponta. S-a spus că trădez. Ce trădez? Practic Ponta este PSD”, mai afirmă comisarul european.