Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Noi probleme pentru Donald Trump. Ce-i pregăteşte Congresul?

noi_probleme_donald_trump_congres.jpg

Donald Trump, în vizorul Congresului SUA (Foto: Reuters/Win McNamee)
Donald Trump, în vizorul Congresului SUA (Foto: Reuters/Win McNamee)

O comisie a Camerei Reprezentanţilor va analiza informaţiile din presă conform cărora FBI a verificat dacă preşedintele american a lucrat pentru Rusia împotriva intereselor SUA. Anunţul a venit de la preşedintele democrat al comisiei parlamentare.

The New York Times a scris că ancheta FBI a început după ce Donald Trump l-a demis pe şeful Biroului Federal de Investigaţii, James Comey, în mai 2017.

În replică, preşedintele spune pentru Fox News despre dezvăluirile din publicaţia americană că e vorba de „cel mai insultător articol”.

Şeful Comisiei Judiciare a Camerei Reprezentanţilor, Jerrod Nadler, declară că această comisie “va face paşii necesari, pentru a înţelege mai bine atât acţiunile preşedintelui, cât şi răspunsul FBI cu privire la acel comportament”.

El precizează că avocaţii vor încerca să-i protejeze pe anchetatori de atacurile preşedintelui.

The New York Times a scris că oficialii FBI au devenit suspicioşi în privinţa legăturilor lui Donald Trump cu Rusia în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 2016.

FBI a deschis ancheta după ce şeful Casei Albe a legat demiterea lui James Comey de o anchetă privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale americane.