Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Donald Trump, suspectat că a ascuns informaţii despre întâlnirile cu Vladimir Putin

donald_trump_ascuns_informatii_intalniri_vladimir_putin.jpg

Ce au discutat Donald Trump şi Vladimir Putin în cele cinci întâlniri de până acum? (Foto: Reuters/Kevin Lamarque)
Ce au discutat Donald Trump şi Vladimir Putin în cele cinci întâlniri de până acum? (Foto: Reuters/Kevin Lamarque)

Preşedintele american, Donald Trump, ar fi ascuns informaţii legate de întâlnirile cu omologul său rus, Vladimir Putin. Ziarul The Washington Post scrie că nu există înscrisuri detaliate ale celor cinci întrevederi pe care şeful Casei Albe le-a avut cu liderul de la Kremlin.

Publicaţia care citează oficialităţi americane precizează că Donald Trump a făcut tot ce era omeneşte posibil pentru ca detaliile convorbirilor sale cu Vladimir Putin să nu se afle.

Notiţele interpretului său au fost confiscate, iar unor oficiali americani li s-a impus să nu discute detaliile întrevederilor cu alţi responsabili ai administraţiei.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe a declarat ziarului american că administraţia Trump a căutat “să amelioreze relaţiile cu Rusia”, după ce administraţia fostului preşedinte democrat Barack Obama “a urmărit o politică viciată de “resetare”, care a mimat implicarea de dragul implicării”.

Potrivit The Washington Post, purtătorul de cuvânt al Casei Albe a afirmat că administraţia Trump “a impus noi sancţiuni importante, ca răspuns la activităţile maligne ale Rusiei”.

Reacţia preşedintelui american, la Fox News, după dezvăluirile făcute de The Washington Post: “Am avut o discuţie, la fel cum are orice preşedinte. Stai de vorbă cu preşedinţi din multe ţări. O fac cu toate ţările. Am avut o conversaţie grozavă, am vorbit despre Israel şi despre asigurarea securităţii Israelului şi despre multe alte lucruri şi a fost o conversaţie grozavă. Nu ascund nimic. Nici că-mi pasă”.