Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Eurodeputatul PSD Andi Cristea: Noi suntem buni europeni; România să nu exporte instabilitate

Eurodeputat PSD Andi Cristea buni europeni Romania instabilitate.jpg

Andi Cristea e convins că preşedinţia românească a UE va fi una pozitivă (Sursa foto: Facebook/Andi Cristea)
Andi Cristea e convins că preşedinţia românească a UE va fi una pozitivă (Sursa foto: Facebook/Andi Cristea)

Preşedinţia românească a Consiliului UE va fi una de succes, declară la RFI europarlamentarul PSD Andi Cristea. El spune că „nimeni nu are de câştigat din exportul de instabilitate” din plan intern.

Andi Cristea crede că „este esenţial să tratăm această preşedinţie cu mai multă încredere. Doar pentru că avem la Bucureşti tensiuni în politica internă nu înseamnă că trebuie să fim imaturi şi să le exportăm afară, pentru că nimeni nu are de câştigat din exportul de instabilitate. Eu cred că avem datoria să proiectăm mai multă speranţă şi mai mult optimism în viitoarele şase luni (...). Sunt convins că va fi o preşedinţie pozitivă, de succes”.

România are parte de o presă europeană defavorabilă la preluarea şefiei UE. Întrebat cum va depăşi Bucureştiul acest handicap de imagine, eurodeputatul PSD a răspuns: „Au fost actori politici din România, inclusiv subsemnatul, care şi-au manifestat scepticismul faţă de anumite mesaje de la Bruxelles, când au fost făcute către România. Câteodată tonul, câteodată conţinutul acestor mesaje când au fost pentru Bucureşti au diferit faţă de alte state europene. Însă vreau să subliniez că noi suntem buni europeni (...), suntem profund ancoraţi în proiectul european şi vom urmări ca prin toate acţiunile noastre să contribuim la consolidarea acestui proiect european în următoarele şase luni”.

Andi Cristea, despre mandatul României la preşedinţia UE