Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Corina Crețu, locul 2 pe listele Pro România pentru europarlamentare

corina_cretu_la_cluj.jpg

Corina Crețu, locul 2 pe listele Pro România pentru europarlamentare.
Corina Crețu, locul 2 pe listele Pro România pentru europarlamentare
Image source: 
RFI/Bianca Pădurean

Comisarul european pentru Dezvoltare Regională, Corina Crețu, a anunțat oficial, la Cluj, faptul că va candida la alegerile pentru Parlamentul European din acest an. Ea va candida pe listele partidului Pro România, condus de fostul premier, Victor Ponta. Corina Crețu a fost membru al Partidului Social-Democrat, din partea căruia a obținut mandate de senator și de europarlamentar. 

Comisarul european Corina Crețu spune că a luat decizia de a candida pe listele partidului Pro România deoarece consideră că acesta este social-democrat în sens european. Actualul comisar european a fost membru PSD și a specificat faptul că decizia de a candida din partea Pro România reprezintă o delimitare clară de actuala conducere a PSD. Corina Crețu a declarat că își dorește să își ducă până la capăt mandatul de comisar european, iar în perioada campaniei electorale își va lua concediu pentru a-și putea promova candidatura. 

”Da, am spus… Candidez pentru alegerile europarlamentare din 26 mai din partea partidului Pro România, unde… care are un proiect ambițios de dezvoltare a României, cu oameni competenți și profesioniști. Așa cum spuneam, am fost și rămân social-democrată europeană convinsă și cred singura șansă de dezvoltare a României este în interiorul unei Uniuni Europene puternice și echitabile, unde ne trebuie aliați și prieteni și cred că această tactică de atac din partea noastră ne va costa pe toți”, a declarat Corina Crețu.

Corina Crețu va ocupa locul doi pe lista candidaților Pro România, după Victor Ponta. Președintele Pro România este convins că actualul comisar european merită să își continue munca la Bruxelles.

”Cred că ar fi o pierdere ca doamna Crețu să nu meargă mai departe la Bruxelles, într-o anumită poziție. Sigur, ar fi bine să fie tot comisar -probabil că actualul Guvern va face o altă nominalizare, strict politică - și cred că trebuie să fie măcar europarlamentar pentru că eu știu că din actuala Comisie, cel puțin 10-15 comisari vor fi și candidați ai țărilor respective. Vreau să candideze la Pro România!”, a spus Victor Ponta. 

Pe de altă parte, Victor Ponta a specificat faptul că dorește să fie pe lista de candidați pentru Parlamentul European pentru a arăta că își asumă echipa pe care formațiunea sa dorește să o trimită în Parlamentul European. El a precizat însă că nu va merge la Bruxelles, ci va rămâne membru al Parlamentului național.

 
Ascultă AICI corespondența de la Cluj