Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Scenariu PSD: Iohannis să fie suspendat 7 zile

psd_foto.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook

Suspendarea preşedintelui Iohannis este din nou pe agenda PSD. Social-democraţii vor încerca să găsească în Comitetul Executiv răspunsul potrivit la refuzurile în serie ale şefului statului privind numirea unor miniştri.

Deputatul Cătălin Rădulescu, un apropiat al liderului PSD Liviu Dragnea,  spune că a găsit soluţia: suspendare, dar fără organizarea referendumului pentru demiterea preşedintelui.

”Președintele își bate joc de coaliția aflată la putere într-un fel în care nu  s-a mai întâmplat în ultimii douăzeci și cinci de ani în România, iar noi nu facem absolut  nimic.

Noi trebuie să îl suspendăm imediat, imediat, pe o perioadă de șapte zile, timp în care cel care îi ia locul să poată să facă, să numească miniștri, să revoce procurorul general, să numească procurorul șef la DNA, să promulge legile care trebuie promulgate, pe care dânsul le ține și își bate joc de ele, cum a fost Codul Penal, Codul de Procedură, legile justiției, după care să îl cheme pe domnul Iohannis, președinte de drept nemeritat ales în România, ales cum a fost ales, să i se dea înapoi mandatul după șapte zile și să i se spună: poftim, domnule președinte. De acum încolo  de fiecare dată când vei face același lucru, te vom suspenda de fiecare dată câte șapte zile, ca să înveți minte că dumneata nu te joci cu Constituția.” Aceasta este declarația făcută într-o intervenție telefonică la Digi24.

O opinie similară a exprimat și președintele PSD Vaslui Dumitru Buzatu: Președintele Klaus Iohannis speră ca până la urmă Coaliția guvernamentală va proceda la suspendarea sa, și eu sper, este părerea mea, că cei care sunt astăzi în Coaliția majoritară, PSD și ALDE, să continue să aibă aceeași atitudine față de președinte și să nu îi dea  satisfacția, să nu îi ofere satisfacția unei suspendări.”