Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sunday Times: Corupția din România, în lumina reflectoarelor

Preluarea de către România a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene readuce în discuție problemele privind corupția din țara noastră, în presa din Marea Britanie.

 

Sunday Times  publică un articol intitulat " Corupția din România în lumina reflectoarelor, cât țara deține Președinția Consiliului UE" despre ceremonia care a avut loc la Ateneul din București, remarcând absența șefului PSD, Liviu Dragnea.

"Nimeni nu se îndoiește că Liviu Dragnea este cel mai puternic om din România. Dar, la începutul acestei luni, când țara a preluat oficial președinția Uniunii Europene, maestrul păpușar nu a fost văzut", scriu jurnaliștii britanici.

Sunday Times  mai remarcă faptul că la ceremonia fastuoasă au participat preoți ortodocși și patriarhul, îmbrăcat în alb, și cum fețele bisericești se amestecau printre comisarii europeni. N-a fost trecut cu vederea nici videoclipul cu dealurile și castelele de piatră ale Transilvaniei, proiectat pe ecrane uriașe, și nici interpretarea imnului UE de către orchestra Uniunii, înființată din dorința Vioricăi Dăncilă. 

"Cu toate acestea, Dragnea - condamnat pentru fraude electorale și care are interzis să ocupe funcții publice oficiale - a fost absent. A fost un semnal de sfidare, spun criticii veteranului politic de 56 de ani, care conduce Partidul Social-Democrat", arată Sunday Times.

Publicația mai scrie că încrederea publică în Liviu Dragnea este de doar 5%, dar și că acesta este omul care a decis schimbarea premierilor atat de des în ultimul timp.